Bogdesign

Bogdesign ligger mit hjerte nært! At designe et bogomslag er noget af det, som jeg holder allermest af som grafisk designer. At få lov til at klæde det dyrebare indhold på, så man se – bare ved et øjekast, hvilken genre det er. Og give læseren en klar besked om, hvad de kan forvente, når de åbner bogen. Læg trygt din bog i mine erfarne hænder, og så sørger jeg for, at den kommer fra idé til tryk med et smukt design, som boghandleren vil sætte forrest på hylden.

grafiker_bogdesign

Bogens formgivning skal understøtte indholdet

Der er mange ting, man skal stilling til, når man skal lave et bogdesign. Det er vigtigste er, at modtageren forstår din bog bare ved at kigge på den. En fagbog, der ligner en sci-fi krimi, kommer ingen steder hen! Der er mange virkemidler, man kan tage i brug, når bogen skal klædes ordentligt på: Indbinding, farver, typografi, størrelse, illustration/motiv, titel. Man bliver dog nødt til at tage udgangspunkt i budget og oplag for udgivelsen. Fx når der skal vælges papir og indbindingstype. Sammen finder vi ud af, hvordan vi klæder din bog bedst på.

INDBINDNINGSTYPER

bogdesign_indbundet

Indbundet
Omslaget er af stof eller læder og har som regel et smudsomslag, som sidder løst. Ofte er bogen en 1. udgave eller et samleobjekt.

bogdesign_hardcover

Hardback
Omslaget er hårdt og består af pap inderst og smudsafvisende papir yderst. Har til tider også et smudsomslag, som sidder løst.

bogdesign_haeftet

Hæftet
Omslaget er af tykt papir med samme format som bogens indholdssider. Siderne er syet/hæftet sammen i ryggen. En lille fals langs ryggen.

bogdesign_softcover

Softcover
Omslaget er af tykt papir med samme format som bogens indholdssider. Siderne er limet løst sammen i ryggen.

bogdesign_spiralryg

Spiralryg
Bogens forside og bagside er af tykt papir/karton. Det hele holdes sammen af en metal spiral i ryggen.

Jeg er freelance grafiker i odense

Leder du efter en grafiker til design af fx firmalogo eller lignende? Så læs endelig her – og se hvad jeg kan tilbyde dig og dit firma som freelance grafiker med mange års erfaring indenfor grafisk design og layout.

Kontakt mig for en snak om bogdesign

Tænder du, at vi er et match? Så er du meget velkommen til at give mig et kald eller sende mig en mail. Så kan vi snakke dine ideer igennem og sammen finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig med dit bogprojekt.