Professionel undervisning

Kursus i Adobe Indesign / Photoshop / Illustrator


Kunne du tænke dig et kursus i at lære at billedbehandle som en professionel, at designe dit eget logo eller opsætte en brochure? Jeg tilbyder kursus i grafisk design og i programmerne Adobe photoshop, illustrator og indesign. Jeg har siden 2011 tilbudt kursus til private og professionelle samt på erhvervsskoler, efterskoler og virksomheder rundt i landet i Adobe photoshop, illustrator og indesign.

Tænk ikke på bøvlet med transport – jeg kommer til dig/jer! Undervisningen skal nemlig foregå i jeres lokaler. Jeg underviser i Odense og på hele Fyn – resten af landet efter nærmere aftale.

Undervisning som er tilpasset dig!

På mit kursus tilbyder jeg undervisning i adobe programmerne photoshop, illustrator og indesign til begynderen og til den mere øvede, men også i enkelte emner, som kunne have interresse for dig/jer. Fx kursus i billedbehandling, retouchering, rentegning, design af grafer og diagrammer, illustration og opsætning af mindre bøger og opgaver. Jeg tilbyder desuden at hjælpe dig med at komme i gang med dit eget grafiske projekt. Fx en præsentations planche, illustration eller opsætning af tryksag.

Learning by doing

Jeg tilrettelægger et kursus pædagogisk, og veksler mellem teori og praksis, så dine forudsætningerne for din læring er bedst mulige. Efter jeg har gennemgået en øvelse eller demonstreret et værktøj lader jeg kursisterne prøve selv – mens jeg støtter og vejleder ved siden af.  Mit kursus kan skræddersys til netop dig/jeres behov. Et kursus kan deles op over flere dage, eller det kan være nogle få times undervisning.

Klar til at booke et kursus på Fyn?

Hvis du står og mangler undervisning i Odense eller et sted på Fyn, så tøv ikke med at kontakte mig og hør om mulighederne for at sammensætte et kursus som passer præcis til dit behov! Jeg underviser også i resten af landet, men kun efter aftale.

LÆS MERE OM MINE KURSER

Adobe Photoshop kursus | Odense + Fyn

På et photoshop kursus lærer du de grundlæggende færdigheder i at redigere, retouchere, korrigere og manipulere billeder. I adobe photoshop kan du også lave illustrationer og arbejde kreativt med farver og digitale pensler. I min undervisning giver jeg dig en guide til, hvordan du kommer fra det rå billedemateriale og frem til dit færdige resultat i det korrekte filformat.

På mit kursus underviser jeg i, hvordan du:

 • Navigerer i lag.
 • Laver justeringer i lys og farvebalance.
 • Bruger filtre.
 • Opsætter tekst.
 • Laver farvestyring.
 • Klargører din fil til tryk eller web.

Adobe Illustrator kursus | Odense + Fyn

I adobe illustrator arbejder man med illustrationer, som er baseret på skalerbart vektorgrafik. Du kan også opsætte små publikationer i illustrator. Fx et 2-sides postkort eller en folder. Illustrator bruger man også til at designe logo, opsætte grafer, arbejde kreativt med billeder og lave mønstre. Dine illustrationer kan du bruge på din hjemmeside, i tryksager, skole- og universitetsopgaver, præsentationer og alle andre steder, hvor du gerne vil styrke dit budskab.

På mit kursus underviser jeg i, hvordan du:

 • Arbejder med farver.
 • Bruger tegneredskaber og værktøjer.
 • Rentegner.
 • Opsætter typografi.
 • Navigerer i dine lag.
 • Bruger effekter. 
 • Laver grafer og infografik

Adobe Indesign kursus | Odense + Fyn

Indesign er et opsætnings og publiceringsprogram, hvor man kan arrangere tekst, billeder og objekter / illustrationer til tryk. Det kan være flersides dokumenter som fx i en brochure, en bog, eller det kkan være en enkelsides, som fx en plakat. I min undervisning i Indesign viser jeg dig, hvordan du laver grundlæggende dokumentopsætning med flere sider, indstiller bleed og margener samt opsætter opslag.

På mit kursus underviser jeg i, hvordan du:

 • Arbejder avanceret med tekst.
 • Indsætter billeder og illustrationer.
 • Opretter og bruger mastersider.
 • Navigerer i dine lag.
 • Anvender sidetal, tabeller, indholdsfortegnelse og fodnoter.
 • Bruger grafiske virkemidler til at fremhæve dit budskab.

Emner der kan gennemgåes på et kursus

Farver – til web og tryk

Det kræver en stor forståelse for farver at arbejde grafisk. Man skal vide, hvilke farver der fungerer på en skærm, og hvilke der kan bruges til tryk. Man arbejder nemlig i forskellige farveuniverser alt efter om ens grafik skal leve på web eller på tryk. På web arbejder man inden for RGB, mens man på tryk bruger CMYK. Farver kan desuden defineres efter Pantone, hex, RAL og mange andre.

Typografi – få dit budskab læst!

Lær grundprincipperne for opsætning af typografi, så din tekst altid er læsbar. Skrifttyper – også kaldet fonte kan inddeles i forskellige typer: Serif/antikva, Sans-serif, slap serif / pladeserif, script, dekorative og gotiske. Disse fonte findes som regel i 3 forskellige varianter / snit: ordinær, fed og kursiv. Det korrekte fontvalg er især vigtigt, for der er stor forskel på, hvilken skrifttype du skal bruge til overskrifter og til brødtekst, og også om det skal læses på tryk eller på en hjemmeside. Vi gennemgår også reglerne for korrekt linieafstand, liniebredde, indrykning og meget andet, så din tekst er let læselig og får dit budskab igennem.

Vektor grafik – uundværlig til design af firmalogo

Et logo skal helst kunne skaleres således, at den kan være lillebitte på et visitkort og kæmpestor på siden af en varevogn uden at blive utydelig eller uskarpt. Det kræver at et firmalogo er lavet i vektorgrafik – en grafik, som gør den skalerbart – i modsætning til pixelgrafik, som vi kender fra fx billeder.

Billedbehandling – forbedre dit foto-resultat

At kunne redigere, retouchere, korrigere og manipulere sine billeder er vigtigt, hvis man gerne vil opnå et resultat på højde med de professionelle fotografer. Korrigering af fx lys, kontrast, farvemætning kan transformere dine billeder fra at være flade og kedelige til et top professionelt resultat. Uperfektheder i fx baggrund eller i hud kan retuscheres væk og himlen kan laves blå og græsset gøres grønnere..

Mønster – gentagelse uden gentagelse

Tapet, tekstiltryk, indpakningspapir – et mønster af fx dit logo kan nemt laves og tilpasse til netop dit behov. Skal formen gentages side om side eller lægges forskudt? Det kan flettes ind i hinanden og blive helt abstrakt eller være grafisk og simpelt.

Klar til tryk – styr på det det tekniske

Et godt slutresultat kræver, at man har styr på at sende sine filer til tryk, eller eksportere dem til det rigtige filformat til web. Der er kæmpe forskel på, om dit billede skal gemmes som jpg eller som tif, eller om din brochure skal sendes til trykkeren som pdf eller i en package. Og så kræver billeder og grafik, som skal printes helt til kant, at man giver sit dokument 3-5 mm bleed.

Jeg er freelance grafiker i odense

Leder du efter en grafiker til design af fx firmalogo eller lignende? Så læs endelig her – og se hvad jeg kan tilbyde dig og dit firma som freelance grafiker med mange års erfaring indenfor grafisk design og layout.

Kontakt mig for en god pris på design af nyt firmalogo

Har ovenstående fanget din interesse? Så er du meget velkommen til at give mig et kald på tlf. 27 58 03 07 eller sende mig en mail.
Jeg har over 8 års erfaring med netop dette. Derfor kan jeg helt sikkert også hjælpe dig, hvis du ønsker at blive superbruger af Adobe programmerne.